Somen käyttö työssä

Moni käyttää vapaa-ajallaan somea sujuvasti, mutta ajatus sosiaalisen median ottamisesta osaksi työtä aiheuttaa todennäköisesti suuressa osassa sosiaalialan toimijoita kauhistusta. Miten somen ammatillinen käyttö voisi kehittää työtämme? Parhaimmillaan some tutustuttaa organisaation jäseniä toisiinsa, mahdollistaa yhteisen keskustelun, tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. On tärkeää muistaa, että digitalisaation tarkoitus ei ole unohtaa perustyötä.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssä vaatii työntekijöiltä jonkin verran digitaitoja, mutta ennen kaikkea halua muuttaa toimintatapoja. Esimiehen on osattava tukea ja kannustaa työntekijöitä heidän tarvitsemallaan tavallaan. Esimiehen olisi hyvä ymmärtää käytössä olevista järjestelmistä sen verran, että pystyisi opastamaan työntekijöitä. Organisaatiossa tulisi miettiä miten palkita aktiivisia ja innovatiivisia työntekijöitä.
Työntekijälähettisyys on yksi toimintamalli, jolla osallistaa työntekijät organisaation somenäkyvyyteen. Omassa organisaatiossani työntekijälähettijyyttä on käytetty rekrytoinnin ja työnantajakuvan edistämiseen. Lisäksi kaikkia työntekijöitä on kannustettu pienen palkkion voimalla jakamaan kesätyöntekijöiden rekryilmoitusta omissa somekanavissaan ja kesäksi on kesätyöntekijöistä valittu kesäsomettajat.